maandag, oktober 03, 2005

Verboden je gsm mee te nemen op reis

(De Morgen 3-10) Het Britse reisagentschap Adventure Company verbiedt zijn klanten een gsm mee te nemen naar de avontuurlijke bestemmingen waar het vakanties organiseert.
De touroperator doet dat niet omdat gsm’s gevaarlijk zouden zijn of voortdurend gestolen worden, maar wel omdat ze vervelend zijn en de rust verstoren. De maatregel wordt getroffen nadat de reisagent talloze klachten had gekregen van reizigers die hun dure en eenmalige bezoek aan de schatkamer van Petra in Jordanië of de Machu Picchu in Peru verpest zagen door het voortdurende belgerinkel uit de reistas van medereizigers.
“Ik heb het zelf meegemaakt, toen we met een groep het Inca-pad volgden om bij Machu Picchu een zonsopgang mee te maken, terwijl net dan een gsm afgaat”, zegt Mark Wright, bedrijfsleider van Adventure Company in The Sunday Telegraph.
“Zoiets gebeurt overal, ook op de mooiste plaatsen ter wereld. Mensen gaan met ons mee omdat ze de dagelijkse sleur achter zich willen laten. Omdat onze reizen behoorlijk duur zijn en mensen meestal maar een keer in hun leven zo’n trip maken, hebben we besloten om de gsm gewoon te verbieden.”
Op de komende trip naar Nepal zal het verbod gelden en ook op de reizen naar Peru, Marokko, IJsland, India, Spanje, de Kilimanjaro, Namibië, Jordanië en de Galápagos is een gsm uit den boze. De actie krijgt de steun van de vereniging voor reisagenten in Groot-Brittannië.

Geen opmerkingen: