donderdag, oktober 09, 2003

Op de fiets

De najaarsperiode: kalende bossen en winderige, berijmde vlakten… Een roestbruin ritselend tapijt om doorheen te waden, holle dalende wegen die hun geheim niet blootgeven als je wielen erover heen denderen. Een heerlijke tijd om te fietsen, regen of geen regen. En wat meer is, je hoeft er geen vliegtuig voor te nemen. Want de Benelux heeft nog steeds heel wat mooie landschappen te bieden, dat spreekt. Of je nu uit een oud geslacht van onverbeterlijke wielertoeristen komt of voor het weekend eens wat anders wil, zoek niet verder: op het web is het aanbod aan fietsvriendelijke sites de laatste jaren zowat geëxplodeerd – kijk maar:

http://www.fietsroute.org
Haast alle fietsroutes in Vlaanderen, Wallonië en een hoop linken naar fietsroutes in het buitenland. Je kan je inschrijven op een nieuwsbrief die je voortdurend op de hoogte houdt van nieuwe fietsroutes. En er is ook een gastenboek waar je de bemerkingen van andere fietsers terug vindt. Voor elke fietsliefhebber!

http://www.fietspad.nl
Het fietsland bij uitstek is natuurlijk Nederland. Op deze site veel info over fietsen in Nederland natuurlijk, met o.m. honderden fietsroutes, arrangementen, reisverhalen van fietsers etc. Maar ook technische info over ligfietsen, kaarten, GPS en dies meer.

http://www.mobiel.be
Een West-Vlaamse vzw met een onverwacht aanbod aan fietsvriendelijke initiatieven zoals fietstochten met gids; Biking Mobielis, een equivalent voor Touring wegenhulp, maar dan voor fietsen; een cadeautje voor je grootouders: een cursus “leren fietsen voor volwassenen;” verder een “Bikewash” etc.

http://www.toerismevlaanderen.be (klik na taalkeuze op ‘fietsen’ in het menu)
Vlaanderen heeft een rijke wielertraditie die nu ook de recreatieve fietser aanspreekt. Maak gezapige fietsuitstapjes vanuit een vaste verblijfplaats en geniet van de regio met je partner, met het hele gezin of met vrienden. Je kan zelfs heel Vlaanderen in één grote lus doorkruisen via goed bewegwijzerde fietspaden op de ‘Vlaanderen Fietsroute’. Af te fietsen in een meerdaagse vakantietrip. Kortere cirkels zijn ook netjes afgebakend, mét verblijfplaatsen langs het parcours. Zodat je altijd weer op adem komt en kunt ‘bijtanken’ in hotels of budgetvriendelijke trekkershutten. Voor de bagage wordt gezorgd.

http://www.fietsersbond.be
Geen Link over fietsen zonder de fietsersbond. Als je geïnteresseerd bent in fietsbeleid, actualiteit, wetgeving enz. Leden krijgen een gratis rechtsbijstandsverzekering.

http://www.vlaamsewielrijdersbond.be
Wil je meer weten over competitie en het “wekelijks klassement laureaatschap voor wielertoeristen” dan is dit je stek!

http://www.b-rail.be/rnvn/N/info/luggage/train_and_bike.htmlhttp://www.b-rail.be/rnvn/N/excursions/bike/index.html
Trein en fiets: een haast natuurlijke combinatie, op de bovenstaande linken lees je waar je je fiets veilig kan stallen voor een kleine vergoeding, of een fiets huren aan het station.

Extra linken:

http://www.cycletours.nl/frames.asp

http://www.fietsenmoetkunnen.be

http://www.enroute-fietsreizen.nl

http://home.planet.nl/~honderd.cols

Geen opmerkingen: